0536 425 88 11
© 2024 HAKAN BÖCEK İLAÇLAMA İLAÇLAMA / ANTALYA İLAÇLAMA/DEZENFEKSİYON. Tüm Hakları Saklıdır.
Made by Ak Medya Interactive

ANTALYA PİRE İLAÇLAMA

Yetişkin pireler, bir konukçudan kan çeken parazitlerdir. Larvalar, organik artıklar, özellikle de yetişkin pireler, sindirilmemiş kan içeren dışkılar üzerine beslenirler. Pireler genellikle köpekler, kediler, tavşanlar, sincaplar, sıçanlar, fareler ve diğer evcilleştirilmiş veya vahşi hayvanlar gibi kıllı hayvanlar üzerinde beslenmeyi tercih eder. Pirelerin uzun mesafelere atlama yeteneğine sahip olmasına rağmen kanatları yoktur.

Yumurtalar asalak olduğu ev sahibine bağlı değildir. Yumurtalar halı, yatak takımı, döşeme veya zemindeki çatlaklarda olur burada en fazla iki gün içinde çatlarlar.

Pireler, hayatta kalabilmek için bir ev sahibinden alınan bir kana bağımlıdırlar; bu yüzden, pirelerin çoğu hayvanlarla veya diğer memelilerle beraber eve sokulur. Bazı durumlarda, pire ilk beslendiği ev sahibi ev içinde yoksa bir iç sorun haline gelebilir. Sonrasında, yeme aktivitelerini evin içinde bulunan diğer barınaklara odaklarlar. Böyle bir duruma bir örnek, evdeki bir fare sıkıştığında ve çıkarıldığında daha önce fare üzerinde beslenen pireler daha sonra evcil hayvanlar veya insanlar üzerinde beslenmeye zorlanır.

Kemirgenlerin veya diğer potansiyel ev sahiplerinin eve girmesini engellemek için çatlaklar, boşluklar ve delikler sızdırmaz kılmak pireleri dışarıda tutmanın önemli bir dolaylı yoludur. Pire'nin eve girmesini önlemenin en etkili yolu açık hava pire habitatlarını ve dış mekan parazite fırsat olan ev sahiplerini ortadan kaldırmak ve ayrıca evcil hayvan pire kontrol kimyasal ürünleri ve evcil hayvan üzerinde veteriner tarafından onaylanan pire kontrol ürünlerini kullanmaktır.

Bir Pire Sorunu Nasıl Belirlenir ve Yönetilir?
Yetişkin pirelerin bulunması genellikle kolaydır. Pirelere ev sahibi olan evcil hayvanlar, uzun süren bir tatil ya da ikamet sonrasında pireler ile beraber eve geri dönerse, döndükten sonra, evcil hayvan genellikle pireler ile evcil hayvanlarından inmeye çalışırken karşılaşırlar.

Pire yumurtaları, larvalar ve pupalar başka bir durumdur. Bu evreler çok daha gizli ve çok daha az aktif olduğundan yumurta ve larvalar, mobilya arkasında, altında veya içinde olduğu gibi yol dışı yerlerde bulunur. Evcil hayvan yataklarında; kat çatlaklarında ve halılarda. Dişi erişkinler tarafından bırakılan yumurtalar, evcil hayvanlar hareket ettikçe düşmelerine ve böylece evcil hayvanların vakit geçirdiği ortam boyunca o ortamı da kullanılmalarına izin verirler. Pire yumurtaları ortalama bir evde mevcut olan tüm pireli popülasyonun yaklaşık yarısını temsil eder. Larva ise pire popülasyonunun yaklaşık yüzde 35'ini oluşturur.

Koşullar elverişli ise, larva yumurtalarından çıktıktan yaklaşık 5-20 gün sonra kozaya dönüşür. Pire'nin pupal safhası, pire popülasyonunun yaklaşık yüzde 10'unu oluşturur. Bu koza aşaması, yetişkin piri ortaya çıkmadan önceki son gelişme aşamasıdır. Çevresel koşullar ortaya çıkma için uygun değilse, koza, gelişmekte olan pireli yetişkinleri aylarca veya daha uzun süre koruyabilir. Potansiyel bir konukçu, titreşim, artan karbondioksit seviyeleri ve konakçıya bağlı vücut ısısı ile tespit edilinceye kadar erişkin pire ortaya çıkmaz. Koza çıkan pire ilk yemekten kısa bir süre sonra yetişkin pireler çiftleşir ve dişi pireler birkaç gün içinde ev sahibine yumurta atmaya başlarlar. Dişi pire, kanla beslenmeden yumurta bırakamaz.

Pire İşaretleri

Pek çok işaret, pire aktivitesini gösterebilir. Ortak bir endikasyon kendilerini tekrar tekrar çizip yaralayan evcil hayvanlardır. Yetişkin pireleri evcil hayvan kanı üzerine beslenirken bu, pire faaliyetinin rahatsızlığından kaynaklanır. İnsanlar ayrıca kaşıntılı ısırık izlerine neden olan ısırıklarla karşılaşabilirler. Pire pisliği, yetişkin pire dışkısı da aktiviteyi gösterebilir. Pire pisliği karabibere benzemektedir ve hayvan yatakları, halılar, kilim ve hayvan barınağının bulunduğu diğer alanlarda görülebilir.

Yatakta pire mi var?

Pireler genellikle asalak olduğu ev sahibinin yatağını ve yatak takımını etkilemez. Yataklarda ve yatak takımlarında görülen pireler, beslenen hayvanla aynı yatakta uyumaya izin verilirse hayvanların kan dolaşımına ihtiyaç duymamaları veya muhtemelen hayvandan atılmalarından dolayıdır.

Bununla birlikte, ev sahibi yıkama ve yatak takımlarını uzun süre değiştirmiyorsa, pirelerin olgunlaşmamış evrelerinde bir yatağa ya da yatak takımına girmek olasıdır. Daha muhtemel durum, pire yumurtaları, larvalar ve pupalar yatağın altında yaşıyor veya muhtemelen evde beslenen hayvanların yatak ve yatak takımlarında yaşıyor olmasıdır.

Tedavi

Pirelerin olgunlaşmamış aşamaları doğası gereği çok gizemli olduğundan, ev sahibi yapması gereken ilk şey, yardım için Anka İlaçlama ve haşere kontrol uzmanıyla iletişime geçmektir. Pire kontrolünde tezgah üstü ürünlerin kullanımının çoğu, istila olayının temel nedenlerini çözmez. Zararlı yönetimi için uzmanınız kapsamlı bir inceleme yapacak ve pireı nüfusunun olgunlaşmamış evrelerinin de bulunduğu yerleri tespit edecektir. Muayene tamamlandıktan sonra, bir sonraki adım pire yönetim planını hazırlamaktır. Bu plan aşağıdakileri içerecektir:

  • Soruna neden olan pire türlerinin belirlenmesi.
  • Pire'nin yaşam döngüsünü ve bunların alışkanlıklarının, yaşam alanlarının ve davranışlarının kontrol planını nasıl etkilediğini açıklayan eğitim.
  • Pire besin kaynağı olan diğer hayvanların mevcudiyetini incelemek. Bu, evin içinde veya dışında kemirgenleri veya kedi gibi canlıları incelemek.
  • Eğer sorn evcil hayvan kaynaklı ise sahibi, evcil hayvanlar üzerinde kullanılabilecek pire kontrol ürünlerinin tavsiye ve satımı için veteriner hekimle temasa geçmelidir.
  • Düzenli olarak evcil hayvan bakımı yapılmalıdır.
  • Pire'nin erişkin dönemdeki normal gelişimine müdahale edecek büyüme regülatörlerinin kullanılabilir.
  • Pire yumurtalarını, larvaları, pupaları ve yetişkinleri fiziksel olarak çıkarmak için güçlü bir vakumlu süpürgede çözüm içinde yer alır.
  • Evcil hayvan yatakları sık sık yıkanır ve kurutulur.
  • Olgunlaşmamış pirelerin bulunabileceği alanlar, güvenli ve etkin pire kontrol ürünleri kullanarak dezenfekte edilir.
  • Sürekli gözlem yapmayı da ihmal etmemek gerekir.

Galeri